Tragom mirisa starogradskih lipa...

Šta je to vječno u nama? Nepromjenjivo, neoskrnavljeno...
Onaj fragment duše koji nikakve oluje, nevremena, niti vihor života ne mogu poljuljati. Konstanta, najprisniji osjećaj, vodilja. Korijen duboko usađen kao izvor života.
Bez njega ne postojimo, bez njega se odričemo sebe....

Kao što ni naše lipe ne bi opstale stoljećima bez korijena koji ih hrani, tako ni mi ne možemo reći da živimo ukoliko ne pojimo svoju dušu na izvoru iskona. Prije tri godine rodila se ideja o „povratku“. Ne onom tjelesnom, ne onom teškom osjećaju koji asocira na rat, progonstvo...već o duhovnom povratku onih koji znaju da održavanje čvrste veze sa svojim ljudima, svojim rodnim krajem, daje smisao postojanja.

Priča koja je počela kroz druženje sa ljudima dobila je sasvim novi epilog. Zasto svu tu ljubav i energiju ne pretočiti u djelo? Misao je postala vodilja grupi entuzijasta. Poticaj da se ljubav osvjesti kroz akciju obnavljanja uspomena pa sve do ideje da se prostoru u kojem su se sve te uspomene rodile, da jedan ljepši sjaj.

Smisao postojanja udruženja Starogradske lipe se ogleda u spajanju želja i mogućnosti, vjere i stvarnosti, okupljanju i realizaciji, održavanju i obnavljanju Starog grada. Jedinog djela planete kojem istinski pripadamo.Dobro došli na Internet stranicu udruženja Starogradske lipe, Prijedor

Slika

Članska pristupnica

Slika

Predstavnici

Slika

Facebook Grupa

0 0